您所在的位置:主页 > 四六级英语 > 最新试题 >

09年12月英语六级模拟试卷及解析之一(5)

2011-10-27 10:33
 参考答案(1)

  Part I Sample Writing

  Say No to Pirated Products

  Nowadays, the problem of piracy has become more and more serious. Books, tapes, VCDs and others high-tech products have been pirated. For instance, When a new product comes onto market, most probably, its pirated counterpart will soon put on its appearance in the market, too。

  Piracy has caused a great loss to legitimate producers, inventors and writers in many ways. To start with, the pirated products often cost much less than the genuine ones so that they enjoy a better trading position in spite of their relatively poor quality. The genuine products, on the contrary, sell poorly.  What's worse, pirated books sometimes do great harm to the authors' reputation due to some misprints. In the long run, pirated products may have a negative impact on customers. Those legitimate producers' creativity and enthusiasm may be deeply hurt by the fact that some customers are more interested in the pirated products for the sake of small gains。

  In my opinion, it's high time that everyone started the battle against piracy. First, customers should develop their consciousness to resist the pirated products. Second, the government should take effective measures to put an end to piracy.  Finally, laws must be strictly enforced to completely, ban piracy. Only in this way can we wipe the pirated products out of our life。

  Part Ⅱ   Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

  1. N  2. Y  3. NG  4. N

  5. some older trees die

  6. the canopy layer

  7. kill the host tree

  8. symbiotic

  9. insects and birds/insects/birds/animals

  10. an unknown planet

  Part III Listening Comprehension

  Section A

  11--15    DBDCA      16--20    CCACA       21--25    BADCC

  Section B

  26--30    CBCBD      31--35    DBDCA

  Section C

  36. described           37. condemned       38. corrupting       39. association

  40. civilized             41. pretending       42. press          43. unsurpassed

  44. encouraged new ideas and free thinking in the young, and this was frightening to the conservatives

  45. had the right to ask for a less severe penalty, and he probably could have persuaded the jury to change the verdict

  46. So he calmly accepted his fate and drank a cup of poison in the presence of his grief-stricken friends and students

  Part Ⅳ  Reading Comprehension (Reading in Depth)

  Section A

  47. divorced from reality/unrealistic

  48. The backbreaking labor of the working poor. /The bowed backs of the working poor。

  49. (their) lack of skill/(their)low skill

  50. much greater

  51. Poor。

  Section B

  52--56    ABDAC    57--61    CBDCA

  Part Ⅴ  Error Correction

  62. It→They                       63. percents→percent

  64. maintain→maintaining           65. subjective→objective

  66. value→evaluate                67. 删除 an

  68. woman→women                 69. from→in

  70. majority→minority             71. with→as

  Part Ⅵ  Translation

  72. we sign the contract before the end of the month

  73. adapted (herself) to campus life a month after entering college

  74. of failure to fulfill its promise to reduce the unemployment rate

  75. it very important to comply with/follow the safety regulations

  76. had he tried to use the machine than it stopped working

  试题解答(1)

  Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

  1. N 第一段第二句“Today, tropical rainforests cover only 6 percent of the Earth's ground surface,but they are home to over half of the planet's plant and animal species”中提到,热带雨林占全球面积的6%,却拥有超过地球一半以上的动植物种类。这句话表明,不是所有动植物物种都能在热带雨林中找到,比如很 多海洋生物就不能在热带雨林中找到。

  2.根据“What Is a Rainforest?”部分第三段中的“Since rainforests are at the middle of the globe,located near the equator,they are not especially affected by this change.They receive nearly the same amount of sunlight,and therefore heat,all year.Consequently,the weather in these regions remains fairly constant”,此说法是正确的。

  3.文中并未提及哪里拥有最多、最大的热带雨林,只讲到热带雨林通常在赤道附近,常年炎热、降水充分、物种丰富。

  4.由“What Is a Rainforest?”部分最后一段中的两句话“As you go lower,down into the rainforest,you find less and less greenery。”和“The overabundance of plants gathering sunlight at the top of the forest blocks most sunlight from reaching the bottom of the forest,making it difficult, for robust plants to thrive。”可见,由于浓密的树冠层挡住了大部分阳光,地面的植被并不茂盛。所以,题中说法是错误的。

  5.“The Forest for the Trees”部分第一段中的“New tree seedlings rarely survive to make is to the top unless some older trees die,creating a “hole” in the canopy。”因此,答案是“some older trees die”。只有老树死亡后,新的树苗才能成活,向上生长,到达树冠层。

  6.“The Forest for the Trees”部分最后一段中提到“Epiphytes are close enough to the top to receive adequate light,and the runoff from the canopy layer provides all the water and nutrients they need,which is important since they don't have access to the nutrients in the ground。”可见为附生植物提供水和养分的是树冠层。故正确答案为“the canopy layer”。

  7.由“Strangler and Buttresses”部分的第一段最后一句“Eventually,the strangler may block so much light from above,and absorb such a high percentage of nutrients from the ground below, that the host tree dies。”可见附生植物最终导致宿主树木死亡。故答案为“kill the host tree”。

  8.由“Strangler and Buttresses”部分的第三段中的“Rainforest bacteria and trees have a very close,symbiotic relationship.The trees provide the bacteria with fond,in the form of fallen leaves and other material,and the bacteria break this material down into the nutrients that the trees need to survive。”可知树木为细菌提供食物,细菌则分解这些东西,反过来为树木提供养分。它们之间是密切的共生关系。故答案为“symbiotic”。

  9.由“All Creatures,Great and Small”部分第二段“As they travel,the insects may pick up the plants' seeds,dropping them some distance away。”和第三段“This helps to disperse the population of the plant species over a larger area.By the time they excrete the seeds,the birds may have flown many miles away from the fruit-bearing tree,”可见昆虫和鸟类都能帮助植物传播种子。雨林中生活的大量动物其实也帮助植物传播种子。所以,答案可以是“insects and birds/insects/birds/animals”。

  10.由“Deforestation”部分的最后一段“Destroying the rainforests is comparable to destroying an unknown planet—we have no idea what we're losing。”可知正确答案为“an unknown planet”。

  Part Ⅲ Listening Comprehension(听力原文在光盘中)

  Tape Script of Listening Comprehension

  Section A

  Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the center。

  11.   M: Congratulations! I just heard about your acceptance into law school. Do you think you will join your brother's firm after graduation?

  W: Not likely. He is a tax lawyer and I'm going to major in criminal law。

  Q: What does the woman mean?

  12.   M: Jenny, remember this: A job worth doing at all is worth doing well。

  W: Oh, yes. I certainly won't forget it. But don't expect me to stick to the job just because it pays a few more bucks. A life of continued exploration is a life worth living!

  Q: What can be inferred about the woman from the conversation?

  13.   M: I found that one of my schoolmates uses drugs. How could I help him, Mom?

  W: Stay away from him, son. Never think that you can talk him out of the habit if he is addicted. But perhaps you can talk to your teacher about the matter。

  Q: What's the woman's advice to her son?

  14.   W: I don't know how you can eat so much yet never put on any weight, son. Your father's got the same luck. I can't take a bite without calculating how many calories I'm taking。

  M: But remember Aunt Louise, Mum? She ate a lot and never gained a pound。

  Q: Who is worried about gaining weight?

  15.   W: Did you turn off the lights and check the locks on all the doors?

  M: Yes. I told the Johnsons we'd be gone for two weeks. They promised to keep an eye on the house for us。

  Q: What are the two speakers going to do?

  16.   M: Hurry up, Linda. I hear that there aren't many tickets left for the football match。

  W: I'm ready now. Let's go. It's the early bird that catches the worm。

  Q: Why did the man ask the woman to hurry up?

  17.   M: What do you think of the government's new tax-cut proposal?

  W: Though it may give some benefit to the poor, its key component is the elimination of tax on dividends. That means the rich will get richer。

  Q: What does the woman think of the government's tax-cut proposal?

  18.   M: Excuse me, but could you tell me how to get to the Friendship Hotel? I thought it was on this corner, but I seem to have made a mistake。

  W: I'm sorry, but I'm a stranger here myself. Maybe you can try calling them. There is a phone over there outside the department store。

  Q: What does the woman mean?

  Now you’ll hear two long conversations。

  Conversation One

  M:   Morning, Brenda。

  W:   Good morning, Mr. Browning。

  M:   Er, did you, did you put that ad in yesterday?

  W:   Yes, yesterday afternoon。

  M:   The ad for a junior sales manager, I mean。

  W:   Yes, it went into the Standard and the Evening News。

  M:   That's good. Erm, well.。.

  W:   What kind of person have you got in mind for this job?

  M:   Oh, well, somebody fairly young, you know, twenty something, like 21, or 25. A man, I   think。

  W:   A man?

  M:   We really need a man for the position. Yes, I mean, it's really too demanding. The sort of situations they get into are much too difficult for a young woman to handle with, erm.。.

  W:   Erm, what sort of a young man have you got in mind?

  M:   Oh, you know, a good education, polite, responsible, and easy to get along with. What I don't want is one of those young men just out of university, with exaggerated ideas of his own importance。

  W:   Yes, erm, what sort of education are you looking for?

  M:   Well, you know, a couple of A levels. Must have English, of course。

  W:   Yes, I think you're asking quite a lot. I mean you're not really prepared to pay all.。.

  M:   No, I'm not prepared to give him a big salary to start with. Nevertheless, I want someone with plenty of ambition, plenty of drive. You know, not looking at the clock all the time。

  W:   Well sir, I wish you the best of luck and hope you have some very successful interviews。

  M : Well, yes?

  W:   Because personally I think you're asking an awful lot。

  Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard。

  19. What did Mr. Browning ask Brenda to do?

  20. What kind of person will meet the job requirements?

  21. What does Brenda think of the qualifications Mr. Browning insists on?

  Conversation Two

  W: We now interrupt our regular scheduled news program to bring you live up-to-date coverage on the civil unrest in the newly formed country of Karnak, where our man Stan Fielding is stationed. Stan.。.

  M: This is Stan Fielding reporting live from the suburbs of the capital city. Just 20 minutes ago, rebel forces launched the biggest offensive against the ruling government in the 18-month conflict here in this country。

  W: Now Stan, is this a sign that the peace process has been totally abandoned?

  M: Well, so far, peace negotiations have failed, and any resolution to end the civil war appears bleak at this moment. As you can see... Whoa。

  W: Stan, Stan, are you there?

  M: Uh, yes, Shelly. As you can probably hear behind me, rebel forces are also using heavy artillery to pound the positions of government forces around the city center. Rebel forces are closing in, and it's feared that they will be able to take the capital building before daybreak where, it is believed, many government officials are holding out。

  W: Now, besides the heavy fighting, what other pressing concerns are there for the citizens of the city?

  M: Well, since the beginning of the conflict, starvation, and lack of clean water and adequate shelter have been the biggest daily obstacles facing the citizens of this war-torn country. It is believed that over 40,000 people, mostly children, have starved to death. Fortunately, no epidemics have broken out, but that is always a concern if this war lingers on。

  W: Okay, that was Stan Fielding reporting. And we will keep you up-to-date as this story continues to unfold。

  Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard。

  22. What is the news coverage mainly about?

  23. What does the reporter Stan Fielding say about the situation in Karnak?

  24. At what time of day do you think this news report is being made?

  25. What is the pressing concern for the citizens of Karnak?

分享到: 更多
班次
课时
学费
主讲内容
师资
基础班
24讲
150元
考试英语一般复习方案

王文轲

肖克

王轶群

精讲班
50讲
200元
考试英语一般复习方案
冲刺班
10讲
150元
考试英语一般复习方案
考题预测班
16讲
150元
考试英语一般复习方案
真题班

学费200元,作为保过班独享课程不单独出售,不提供试听

基础班
24讲
150元
考试英语一般复习方案

王文轲

肖克

王轶群

精讲班
50讲
200元
考试英语一般复习方案
冲刺班
10讲
150元
考试英语一般复习方案
考题预测班
16讲
150元
考试英语一般复习方案
真题班

学费200元,作为保过班独享课程不单独出售,不提供试听

基础班
24讲
150元
考试英语一般复习方案

王文轲

肖克

王轶群

精讲班
50讲
200元
考试英语一般复习方案
冲刺班
10讲
150元
考试英语一般复习方案
考题预测班
16讲
150元
考试英语一般复习方案
真题班

学费200元,作为保过班独享课程不单独出售,不提供试听